0 artikelen
»
»
Lacq - Energol

lacq energol

Lacq Energol is een authentiek beschermingsproduct voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van houtolie en lijnolie zorgt voor een optimaal resultaat.

Bestel lacq energol

1 Liter € 22,16
2.5 Liter € 55,41

Energol voedt het hout van binnen uit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout.

Technische gegevens Download
Veiligheidsinformatie Mahony
Bruin
Grijs
Zwart
Wit
Autoclaaf groen
Naturel

Voor

Gebruik voor Energol gebruikt u voor uw buitenhout rondom huis. Denk hierbij aan schuren, tuinmeubelen, schuttingen en vlonders.
Verschil met houtbeits Een houtbeits blijft bovenop hout liggen en droogt zeer snel op. Energol bouwt laagdikte van binnen uit op. Na meerdere lagen komt er een beschermde film over het hout waardoor het voor jaren beschermt is.
Voorbehandeling Voorbehandeling is altijd belangrijk. Gelukkig is de voorbehandeling voor het gebruik van Energol eenvoudig. -> 1: Verwijder ondeugdelijke of loszittende delen met bijvoorbeeld een staalborstel. Zorg dat voor u te werk gaat met Energol het hout droog en stofvrij is. gebruik liever geen hogedruk spuit omdat u zo de structuur van uw hout kunt beschadigen -> 2: Voor optimaal resultaat raadden we u aan het te behandelen oppervlakte te ontvetten met bijvoorbeeld Fluxaf Pro-Clean. -> 3: Indien een glad resultaat gewenst is kunt u het hout opschuren of verder voorbehandelen conform de houtsoort.
Over bestaande verf Omdat Energol het hout van binnen uit beschermt en laagdikte opbouwt is de werking het beste wanneer het aangebracht wordt op blank hout. Wij adviseren daarom om eerder aangebrachte verflagen volledig te verwijderen voor u uw hout de bescherming geeft die het verdient met Energol.
Laag verwijderen Nee dit hoeft niet! Wanneer u na verloop van tijd een nieuwe laag Energol wilt aanbrengen hoeft u deze in tegenstelling tot andere coatings niet te verwijderen! Volg de eerder genoemde tips voor de voorbehandeling en voorzie uw hout gemakkelijk van een nieuwe laag Energol.
Oproeren U moet Energol altijd even oproeren, zeker wanneer het blik Energol al een tijdje staat, dient het goed opgeroerd te worden voor gebruik. Gebruik hiervoor een houten roerstokje en zorg dat ook goed over de bodem van het blik gaat. Roer tot u op de bodem geen weerstand meer voelt en de kleur van Energol mooi egaal is.
Gebruiken in winter Ja dat kan, zolang de ondergrond maar goed droog is. Bedenk wel dat de droogtijd langer kan zijn.
Hoeveel nodig Een liter Energol geeft een rendement van ongeveer 12m2, afhankelijk van de ondergond.

Tijdens

Aanbrengen Energol is aan te brengen met Kwast, roller of met een verfspuit. Werk altijd in de lengterichting van de houtnerf. Bij het gebruik van de verfspuit de gebruiksaanwijzing van de verfspuit volgen en zorg voor goede ademhalingsbescherming.
Hoeveel lagen Wij adviseren zachte hout soorten met 3 lagen te behandelen. Harde hout soorten hebben een meer gesloten celstructuur en absorberen minder dan de zachte hout soorten. Om te voorkomen dat de beschermde film gaat bladderen adviseren wij 2 lagen.
Kleurverandering Afhankelijk van de kleur is Energol semi dekkend waardoor het natuurlijk aanzien van het hout zichtbaar blijft. Door de pigmenten in de gekleurde Energol wordt het resultaat na meerdere lagen dekkender. Wanneer u de kleur licht wilt houden kunt u aflakken met Energol naturel.
Mat of glanzend Het beschermende film gevormd door Energol zorgt voor een zijdeglans
Laag verwijderen Nee dit hoeft niet! Wanneer u na verloop van tijd een nieuwe laag Energol wilt aanbrengen hoeft u deze in tegenstelling tot andere coatings niet te verwijderen! Volg de eerder genoemde tips voor de voorbehandeling en voorzie uw hout gemakkelijk van een nieuwe laag Energol

Na

Droogtijd Droogtijd is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en de ondergrond. Na circa 6 uur is Energol stofdroog. Na 16 uur is Energol overschilderbaar. Het kan voorkomen dat de aangebrachte Energol na de verstreken droogtijd nog wat plakkering aanvoelt. Dit komt door de zelf drogende lijnolie component in het product. De olie droogt wat langzamer en zorgt ervoor dat Energol flexibel blijft en niet bladdert en of scheurt op werkend hout. Na verdere droging zal de lijnolie vanzelf uitharden en het plakkerige verdwijnen.
Beschermduur De duurzaamheid van Energol is afhankelijk van de gebruikte kleur, ondergrond en het aantal aangebrachte lagen. Mits er goed voorbehandeld is, is uw houten oppervlak voor 4 tot 5 jaar beschermd.
Bewaren Sluit het blik goed af en bewaar het blik vorstvrij. De houdbaarheid is, mits goed afgesloten, een aantal jaar. Wel goed oproeren wanneer u het weer gaat gebruiken.
Schoonmaken Uw kwasten en ander gereedschap kunt u schoonmaken met terpentine. Vlekken en dergelijken kunt u ook verwijderen met terpentine.

* Kleuren kunnen afwijken op uw scherm met de werkelijkheid. Dit komt door de instellingen van uw monitor.


terug

© 2019 Groene verven is onderdeel van Rolsma Lijnolieverven BV - alle rechten voorbehouden - KvK: 50417487 - BTW: NL823364823B04