»

Hoe te schilderen met Lijnolieverven:

Instructie film:

Ondergronden:

Het schilderen is in aanvang met lijnolieverf niet zo veel anders dan bij andere verven. De intacte ondergronden zijn ook hier de dragers voor goed schilderwerk. Houtrot, roest, lekkages, doorslag en andere onvolkomenheden zullen opgelost dienen te worden, alvorens wordt aangevangen met het schilderwerk.

Lijnolieverf vraagt een wat andere aanpak:

Het werken met lijnolieverven vereist liefde en vakmanschap voor het product.

De lijnolieverf hecht op alle ondergronden, zoals hout, staal, steen en de meeste kunststoffen.

De goede hechting komt wel wat later opgang maar is door zijn sterk penetrerend vermogen dan ook zeer goed. Bij twijfel is dit van tevoren proefondervindelijk vast te stellen. Het schilderwerk kan na het gronden (meerdere) jaren overstaan.

Lijnolieverf droogt door opname van zuurstof (oxidatieve droging). Dit drogingsproces verloopt langzamer en is een continue proces wat de elasticiteit en levensduur ten goede komt.

Dat het oppervlak soms nog wat stroef en plakkerig kan aanvoelen is normaal. Ook zal in binnensituaties de geur van drogende oliën langer aanwezig blijven. Maar daardoor heeft het wel een indringend vermogen die de hechting uitstekend maakt met een goede verankering op alle nieuwe en bestaande ondergronden.

Reparaties:

Stopwerk kan met lijnolie stopverf. Plamuren kan met pijpaarde plamuur en bij grote reparatiemiddelen componenten naar aanwijzing van de fabrikant (renovaid) van deze middelen.

Bewaren Lijnolieverven:

Bewaar de verf in goed gesloten blikken om lucht buiten te houden. Maak daarom na gebruik de rand van het deksel en de rand van het blik grondig schoon. Draai vervolgens de afgesloten bus even om, zodat de verf de rand van het deksel luchtdicht afsluit. Hiermee voorkomt u velvorming en blijft de verf langer goed.

© 2019 Groene verven is onderdeel van Rolsma Lijnolieverven BV - alle rechten voorbehouden - KvK: 50417487 - BTW: NL823364823B04